vital leadership program

Fysiek sterk. Mentaal weerbaar. een leven vol mogelijkheden

Vital Leadership program

Het Vital Leadership Program bestaat uit een combinatie van Personal Training en Performance Coaching. In trajecten van 3- of 6-maanden werken we samen naar een basis voor persoonlijk en zakelijk succes. We streven naar blijvende resultaten, het behalen van persoonlijke doelen en een bewustwording van leefstijl. 

Benieuwd of het Vital Leadership Program iets voor jou is?
Lees meer op deze pagina of doe direct de gratis intake! 

Vital Leadership program

Waar ben je naar op zoek?

Het feit dat jij hier nu bent, geeft aan dat je op zoek bent naar verandering. Of wij hier de oplossing voor kunnen bieden weet ik oprecht niet. Het is namelijk geheel aan jou om de volgende stap te zetten. 

De combinatie van werk, gezinsleven, sociale activiteiten en tegelijkertijd aandacht besteden aan je eigen gezondheid. We weten hoe belangrijk het is, maar het is voor veel ondernemers en carrièretijgers nou eenmaal — een uitdaging!

Dit neemt niet weg dat iedereen eens op het punt komt om het over een andere boeg te gooien. En dát is het punt waar wij in onze kracht staan! 💪

Dit is wat we voor je kunnen betekenen

Lees het volgende lijstje even door en wellicht herken je één van de knelpunten bij jezelf. 

  1. Weinig tot geen structuur in je dag
  2. Weinig energie over aan het einde van de dag
  3. Weten dat iets moet veranderen, maar niet weten waar te beginnen
  4. Weten wat je te doen staat, maar het toch niet (kunnen) doen
  5. Terugvallen in oude patronen
  6. (Te)veel verantwoordelijkheden
  7. Geen échte aanwezigheid thuis
  8. Redenen en excuses staan in de weg om te starten
 

Deze knelpunten hebben wij weten te identificeren door het werken met tientallen ondernemers en professionals. Hebben we de oplossing tot elk probleem gevonden? Absoluut niet! Maar wij komen een heel eind door de sturing geven die je nodig hebt.  

In het Vital Leadership Program focussen wij ons, naast de fysieke trainingen, ook op de ‘randzaken.’ Datgeen wat jij nodig hebt om de cyclus te doorbreken. 

Hierbij focussen wij ons op een viertal domeinen en werken we samen om je naast een fysiek sterk lichaam ook mentaal weerbaarder te worden. 

de 4 domeinen die jouw leven bepalen? verrijken!

We hebben allemaal te maken met werk, een gezinsleven, sociale activiteiten en gezondheid. Echter, de balans tussen deze vier domeinen bepaalt of ze je leven verrijken of bepalen

1. bouwen op je Fysieke weerbaarheid

Het creëren van een fit en krachtig lijf is het fundament waarop we bouwen. Je bent namelijk in staat om fysiek en mentaal een stap extra te zetten. Je hebt letterlijk en figuurlijk meer ruimte om meer te doen van datgeen waar je echt van geniet.

2. persoonlijk leiderschap

Leiderschap begint bij jezelf. Verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid is de absolute basis. In 1-op-1 coaching sessies maken wij je bewust van je keuzes en helpen wij je om, ongeacht de situatie, kalm en besluitvaardig te handelen. Soms confronterend… — uiteindelijk altijd waardevol! 

3. werk & Carriere

Een drukke agenda, veel verantwoordelijkheden, wellicht met de nodige gevolgen. Bewust aan je gezondheid werken zal positief invloed hebben op je werk en carrière. Meer focus, efficiënter werken en doelgericht handelen zijn slechts enkele punten waar je voordeel uit zult halen.  

4. Sociaal & Relaties

Alle overige domeinen zouden geen invloed moeten hebben op je sociale activiteiten of gezinsleven. Het zou het juist positief moeten beïnvloeden. Is dit niet het geval? Dan is de balans verstoord. Wij helpen je hier graag mee, want los van intensief trainen is rust en plezier net zo belangrijk. 

Zo gaan we te werk

Het creëren van een fit en krachtig lijf is het fundament waarop we bouwen. Tijdens de coaching sessies besteden we aandacht aan de overige domeinen en sturen we aan op een gezondere, efficiëntere leefstijl. Regelmatig reflecteren en evalueren is van noodzaak om een stijgende lijn te behouden.

2 tot 3 keer per week trainen

Structureel, functioneel trainen op basis van een op-hand-gemaakt trainingsschema dat past bij jouw wensen en doelen. Hierbij maken we gebruik van zowel kracht- als conditionele oefeningen. 

wekelijks performance coaching

Ondernemen is topsport. Fit en vitaal zijn is meer dan even trainen. We werken uitsluitend met specifieke doelen waardoor meetbare resultaten teweeg worden gebracht. Je krijgt van ons de botte waarheid te horen als de situatie daar om vraagt.

reflecteren met regelmaat

We vinden het belangrijk dat je begrijpt hoe jouw lichaam werkt. Zonder de juiste kennis en tools, is het een trucje en gaat er geen blijvend resultaat zijn. We zijn jouw gids naar succes. We doen het samen, maar niet voor je.

De voordelen op een rij

Waarom is personal training nou zo waardevol en effectief? Waarom niet gewoon naar de sportschool? Wat is überhaupt de meerwaarde van een personal trainer of performance coach? 

Deze vragen worden vaak gesteld. Soms terecht! Want het Vital Leadership Program is niet voor iedereen weggelegd. Lees hieronder de voordelen en of het voor jou geschikt is. 

Structuur + regelmaat = Progressie 🚀

Herhaling maakt gewoontes. Door met regelmaat te trainen bouwen we aan een sterkere basis. De trainingen worden zwaarder naarmate van tijd, maar tegelijkertijd word je belastbaarheid hoger. Voordat je het weet zul je ineens meer kunnen verdragen en daardoor beter presteren. Een fit lijf draagt bij aan een hogere productiviteit en mentale belastbaarheid tijdens stressvolle situaties. 

de touwtjes uit handen geven 🫡

Wellicht wat onwennig voor sommigen, maar wij vragen je de controle over te dragen aan ons. Het is aan jou om in actie te komen, maar wij zetten de taken voor je uit zodat we meetbare resultaten behalen en doelgericht blijven ontwikkelen. Hierin houden we uiteraard rekening met persoonlijke wensen en voorkeuren. Uiteindelijk 

Niet nadenken over trainings- en voedingsschema’s
Toewerken naar een optimale staat van fysieke fitheid vereist, naast de uitvoering, ook enige voorbereiding. Hoe heerlijk is het om na een drukke werkdag binnen te komen lopen en enkel uit te voeren wat wij je voorleggen? Wij zorgen namelijk voor een op-maat-gemaakt trainingsschema en bewaken de kwaliteit van de oefeningen voor maximaal resultaat — zonder dat jij er over na hoeft te denken. 

Daarnaast helpen wij ook met een voedingsschema, noodzakelijk voor efficiënte ontwikkeling en sneller progressie boeken. Wij koken helaas niet voor je, maar helpen je wel een heel eind op weg! 🧑‍🍳

Doelgericht ontwikkelen op basis van meetbare resultaten 📈

Net als in het bedrijfsleven, maken wij gebruik van rapportages om progressie te meten. Hier zullen echter meer statistieken bij komen kijken dan enkel gewicht of vetpercentage. Denk hierbij aan het meten van je mentale gesteldheid, je overall fysieke belastbaarheid en het bepalen (en behalen) van korte-termijn en lange-termijn doelstellingen. 

Wij meten je progressie om je uiteindelijk effectief te kunnen confronteren op basis van daadwerkelijk ‘resultaat.’
Ga maar zitten. Het moment gaat komen. We zien jou voor wie je echt bent en gaan dat uitspreken. We lezen samen de rapportages door en komen tot onbetwistbare conclusies. Soms pijnlijk, soms verhelderend en soms met een spreekwoordelijke “veer in je….!”

Niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk maakt dit een van de factoren waarmee het Vital Leadership zich onderscheidt van een abonnement bij de sportschool of het inhuren van een (fysieke) personal trainer. 

Zoals omschreven door vrijwel al onze cliënten; "Het is een stok achter de deur!"

Als wij onze cliënten vragen wat zij één van de voordelen vinden, ervaart 8 op de 10 cliënten onze services als een ‘stok achter de deur.’  

🤫 Weinig ruimte voor excuses, je hoeft alleen maar op te komen dagen
Er is weinig wat je tegenhoudt. Je hoeft namelijk alleen maar op te komen dagen en wij nemen het over. Geen voorbereidend werk op je trainingen. Geen moeilijk gedoe met het bijhouden van je resultaat en het boeken van progressie. Het word je (grotendeels) uit handen genomen. 

💪 We doen het samen
Wij zetten ons 100% in om je te helpen jouw doelen te bereiken. Je voelt een bepaalde verantwoording richting jezelf, maar ook richting ons. Als ondernemer weet jij hoe belangrijk het is om je afspraken na te komen. 

🤝 Je gaat een commitment aan met betrekking tot een tijds- en geldinvestering.
Het Vital Leadership Program komt nou eenmaal met een investering in zowel tijd als geld. Zoals één van mijn mentoren mij ooit heeft verteld: “Who Pays, Pays Attention” — Wanneer je een commitment aangaat wat een grote investering (in jezelf) vereist, ben je bereid er meer aandacht aan te schenken en een extra stap te zetten richting het gewenste resultaat. 

Het is niet voor iedereen...

Wij specialiseren ons met name op het gebied van ondernemerschap. De zelfstandig ondernemer, bedrijfseigenaren en professionals met hoge functies en/of drukke banen. Wij behouden ons daarom ook het recht om nieuwe cliënten te weigeren als wij denken dat zij niet in ons vakgebied passen of als wij denken niet de hulp te kunnen bieden die zij nodig hebben. 

Doe de gratis intake om erachter te komen of wij je kunnen helpen. 

Vital Leadership program

doelgroep

Wij specialiseren ons met name op het gebied van ondernemerschap en helpen hen die streven naar succes op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professioneel optimaal presteren.

De zelfstandig ondernemer

bedrijfseigenaren

carrieretijgers

Voor wie is het geschikt?

Wij specialiseren ons in de doelgroep die zichzelf kan vinden in een van (of meerdere) onderstaande situaties.

Verslechterde gezondheid door werk inspanning

Alle focus op je bedrijf of carrière en daardoor je gezondheid geen prioriteit geven. Een herkenbaar probleem, voornamelijk bij ondernemers in een snelgroeiend bedrijf. Vroeg of laat loop je er tegenaan en besef je dat je gezondheid te veel heeft geleden onder je zakelijke prioriteiten. 

Kenmerken

Weinig beweging in een 'zittend' beroep'

Mensen met een zittend beroep hebben een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Niet regelmatig bewegen heeft logischerwijs invloed op je fysieke gesteldheid. Helaas valt het kwartje vaak te laat en zijn de eerste fysieke klachten en pijntjes dan al vernomen. 

Kenmerken

moeite met het prioriteren van je gezondheid

Optimaal presteren op je werk is voor jou van groot belang, maar je gezondheid staat in de weg. Toch lukt het je niet om hier verandering in te brengen en val je regelmatig terug in oude patronen. Dit heeft zijn invloed op je werk, je relatie(s) en je gezinsleven.

Kenmerken

Burnouts door een disbalans tussen werk & gezondheid

Het zat er aan te komen, maar je hebt de signalen genegeerd. Gelukkig is het niet te laat. Wij helpen ondernemers in een (opkomende) burnout van hun klachten af te komen, een gezonde leefstijl te ontwikkelen en uiteindelijk; fit en vitaal reïntegreren binnen het bedrijf!

Kenmerken

Moeite met focus en een verlaagde productiviteit

Je hebt een leven vol verantwoording en taken die uitgevoerd moeten worden. Toch merk je dat je hier steeds meer moeite mee hebt. Efficiënt en productief werken staat in nauw verband met je fysieke en mentale gezondheid. Hier aandacht aan schenken is de eerste stap!

Kenmerken

Optimaal presteren in ieder domein van je leven

Je streeft naar het maximale. Een fysiek fit lijf, goede conditie, een sterke relatie met je partner/gezin, een waardevol netwerk, en hechte vrienden. Dit vraagt om prioriteitenmanagement. Het is daarom belangrijk dat jij scherp van geest bent, gefocust en fysiek sterk bent om dit leven daadwerkelijk te leven.

Kenmerken

Klaar voor een nieuwe start?

kan jij jezelf vinden in één van de bovenstaande situaties? Doe vrijblijvend de gratis intake en kom erachter hoe wij je kunnen helpen!